Beskyt din forskning: Få en VPN, og undgå misbrug af dine data

Lingvistik er et fag, der går mange hundrede år tilbage i tiden. Vi har altid interesseret os for sprog, og måske du er én af dem, der baner vejen for ny forskning på området. Men i takt med, at internettet er blevet et must i enhver forskers projekt, er det også vigtigt at sikre sine data og informationer.

Der er ingen tegn på, at forskning er udsat, når det kommer til hackere og svindlere online – og dog. For når du har gang i et forskningsprojekt, kan du risikere, at personfølsomme informationer kommer ud, hvis du ikke beskytter dem med en VPN. Det kan du heldigvis finde ud af, hvordan du gør, lige her.

Pas på dine informationer

Personfølsomme informationer i et forskningsprojekt handler både om dig og de deltagere, der kan være med til at udgøre din empiri. Derfor kræver det en opmærksomhed på dokumenternes sikkerhed, når de deles eller skrives online.

En VPN skaber en krypteret og anonymiseret internetforbindelse, hvor det ikke er muligt at tracke eller spore din færden på nettet. En almindelig internetforbindelse har en unik IP-adresse, der gør det muligt at finde frem til alt, du gør på nettet. Det gør dig sårbar over for hackerangreb eller datalæk, som kan få store konsekvenser for et forskningsprojekt. Din VPN vil også beskytte dine samtaler på eksempelvis Skype.

VPN er vejen til øget sikkerhed

Det er heldigvis nemt at bruge din VPN, så du kan føle dig sikker på nettet hver eneste dag. Typisk kommer din VPN som et program, som du skal installere på din computer. Herefter kan du helt selv styre, hvornår du skal bruge den, og hvornår du gerne vil koble din VPN fra.

Der findes også et utal af løsninger, som du selv kan vælge mellem. Vi anbefaler altid, at du undgår gratisversionerne, idet du ikke har nogen support, databegrænsning og meget andet. Derfor bør du altid overveje disse ting, når du vælger din VPN-løsning:

  • Kan den anvendes til både computer, smartphone og tablet?
  • Er der databegrænsning?
  • Er der mulighed for support?
  • Har udbyderen mange servere?
  • Er kundetilfredsheden høj?

En VPN gør hverdagen nemmere

Det er ikke kun din sikkerhed i forbindelse med forskning, som en VPN passer på. Den vil samtidig passe på dig, når du eksempelvis handler online og betaler med dine kortoplysninger. 

Men derudover er der også en række frynsegoder, som du kan få glæde af. Når du har en VPN, kan du låse op for nyt streamingindhold på eksempelvis Netflix. Det gælder, hvis du vælger en VPN, der passer til et andet land end Danmark. Derudover kan du også få mulighed for at streame dansk indhold i udlandet, idet din VPN vil gøre det muligt at slippe for geoblocking.

Og så kan en VPN faktisk også spare dig penge. Ved at logge ind fra et andet land kan det være muligt at købe billigere rejser på nettet.

Beskyt din forskning: Få en VPN, og undgå misbrug af dine data
Rul til toppen